lördag 3 maj 2008

Möte med borgmästaren!

Om man är Knightfellow (eller spouse, som en annan, Olzon alltså) händer det ibland att man får vara med om de mest märkvärdiga ting. Plötsligt står man där framför borgmästaren av San Francisco och kan ställa honom till svars för "all the pot-holes"* i hans vackra och spännande stad. Jo, ni läste rätt: vi träffade honom in person, i hans ståtliga palats – City Hall in Civic Center – som enligt turistbroschyrerna till och med är större och mer påkostat än Capitolium i Washington D.C. Det må vara hur som helst med den saken, tjusigt var det i alla fall. Och tjusig var också borgmästaren,

Här har du kardan, Gavin!


Gavin Newsom, som är den yngste på posten sedan slutet av 1800-talet. Gavin Newsom har ett munläder av sällan hört slag och ser ut som en "entrepreneur" från Silicon Valley med slickad frisyr och oklanderlig kostym och ett aldrig avtagande leende. Newsom är mest känd för att ha öppnat stadshusets portar för homo-äktenskap, något som i de flesta kretsar utanför det liberala San Francisco anses som ett brott mot Gud och fosterlandet, mm, mm (varken Obama eller Hillary vågar, enligt Newsom, öppet stödja homoäktenskap!). Men SF är ju inte som andra städer – vid det senaste valet (Newsom sitter på sin andra mandatperiod) fick han nästan 75% av rösterna.

När vi först träffar Gavin, som jag och Susen numera kallar honom, håller han en presskonferens/ monolog om sitt lyckade arbete med att få bukt med hemlösheten i San Francisco. Pressen består av fyra "on the record"-journalister och 20 distingerade "off the record"-dito från Stanford. Alla frågor besvaras utan tvekan och med minst 15 minuters svada. Otroligt, faktiskt. Min respekt för amerikanska politiker skjöt i höjden igen, efter att legat och skvalpat i dyn sedan


Seg presskonferens tycker Knight-staff Barbara.


kriget i Vietnam. Vilken man! Vilken otrolig svada! "Hemlösheten är inte längre ett problem – det är fattigdomen som är ett problem". Vem kan motsäga det? Och när han får frågan från en "Off the record-spouse" från Sverige om vad han tänker göra med "the pot-holes" i staden, då ler han så där som bara Gavin kan göra och svarar: "I'm sorry, but that's really an issue– it's always a struggle between pot-holes or people" Vad säger man? Världsklass!

* Som den minnesgode läsaren säkert inte glömt, så var det ju pga ett "pot-hole" som Olzon vurpade med cykeln förra veckan.

2 kommentarer:

Jesper sa...

Väldigt bra blogg! Särskilt Olzons. Vilket flyt i språket och vilken berättarglädje och närvaro. Kul, verkligen!

Olzon&Schultz sa...

Tack kompis!