torsdag 13 december 2007

Bye bye

Jullov. Vad gör folk då egentligen? Campus går ned i viloläge, hibernerar. Det mesta stänger. Vart tar alla chicanos i sallads-och tacobaren vägen? Den hjärtliga asiatiskan i Tresidder Unions svindyra lilla mataffär? Får de äta kattmat i en hel månad i väntan på nästa lön? Ja, det är frågor man i Karl-Bertil Jonssonsk anda ställer sig här, där en snål vind nu får palmkronorna att rassla och kolibrina sedan någon månad sjappat till varmare nejder.

Vi andra – vi som får betalt för att leva la dolce vita – sjappar också; somliga hem till Frankrike, andra hem till Mexiko. Våra fellow fellows Becky och Paul har åkt till Guatemala för att för första gången få träffa sin hett efterlängtade adoptivdotter, hon som föddes för tre veckor sedan.

Och vi sjappar också. Bilen gnistrar väntande och potent i den lågt stående vintersolens strålar här på Lathrop Drive. Hotell är bokat, väskan packad. Bara Anders blir klar med sin review och sin revision av novellen han författat. Då... då, drar vi. Om några timmar börjar det stora äventyret.

Datorn tar vi med, med förhoppning om att kunna blogga längs vägen. Atåttalör!

Inga kommentarer: